Tilbake
Foto: Trine M. Sjølyst
Skriv ut

Folkedansworkshop

Gjennom lek med rytmer og bevegelse, vil deltakerne få en smak på lokal folkekultur! Dette er en folkedansworkshop med halling, spreke triks og hattespark, folkeviser og raske riler og springdans. Vestfold har nemlig sin egen springdans, slik Telemark har sin egen springar. Ikke mange kan springdansen, men nå skal femteklassene i Sandefjord bli viktige tradisjonsbærere og løfte fram en godt bevart dansehemmelighet...

I løpet av workshopen vil deltakerne få oppleve en liten danseforestilling, før de selv får prøve seg på dansegulvet. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sandefjord

Om kunstner / utøver / gruppe

Trine Merete Sjølyst er folkedans- og teaterpedagog og presenterer folkedans på en lekende måte slik at alle blir med og føler de mestrer det. Hun har blant annet vært instruktør i Den mangfaldige scenen og jobber i dag på Skien Kulturskole. Trine har mange jern i ilden, og brenner for å fremme dette feltet.

Anita Vika Langødegård er 27 år og kommer fra Valdres. Hun begynte å danse i kulturskolen og danset etterhvert mer aktivt i Bygda Dansar i Oppland, før hun gikk på FRIKAR Akademeiet i perioden 2008-2010. Anita har en bachelorgrad i Moderne- og samtidsdans med pedagogisk kompetanse fra Norges Dansehøyskole. Anita er utøvande dansar i tillegg til å undervise i samtidsdans og folkedans.