Tilbake
Skriv ut

Folkedansworkshop

Gjennom lek med rytmer og bevegelse, vil deltakerne få en smak på lokal folkekultur! Dette er en folkedansworkshop med halling, spreke triks og hattespark, folkesang og raske riler og springdans. Vestfold har nemlig sin egen springdans, slik nabofylket Telemark har sin egen springar. Ikke mange kan springdansen, men nå skal femteklassene i Sandefjord bli viktige tradisjonsbærere og løfte fram en godt bevart dansehemmelighet...


I løpet av workshopen vil deltakerne få oppleve en liten danseforestilling, før de selv får prøve seg på dansegulvet. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sandefjord

Om kunstner / utøver / gruppe

Trine Merete Sjølyst er folkedans- og teaterpedagog og presenterer folkedans på en lekende måte slik at alle blir med og føler de mestrer det. Hun har blant annet vært instruktør i Den mangfaldige scenen og jobber i dag på Skien Kulturskole. Trine har mange jern i ilden, og brenner for å fremme dette feltet.

Jon Bugge Mariussen er folkedanser og en dyktig hallingdanser med flere kappleiksseiere i lomma. Han er med i Frikar, studerer på Høyskolen for dansekunst og er en ettertraktet pedagog. Han er også musiker og opptatt av det tette forholdet mellom musikk og dans og bruker gjerne kroppen som instrument.