Tilbake
Pixabay
Pixabay
Pixabay
Skriv ut

Møte med Nina kokk

Elevene får møte en kokk - Nina Lindsholm. De får høre om hvordan arbeidet foregår, hvordan man tenker rent faglig rundt det å tilbrede og servere sunn og næringsrik mat på en måte som også er en estetisk nytelse, hva som er viktig når maten serveres, og hvordan man ellers kan skape en god ramme om et måltid - til hverdag og til fest. Det er viktig i denne produksjonen at det er mat og helse lærere som følger dette opplegget - da vil alle få størst utbytte avdet. Vi tilpasser besøket slik at det sammenfaller med de enkelte skolers timer i mat og helse.

Tema og innhold: hygiene, hvordan man jobber, utdanningsmuligheter, lokale råvarer og råvarenes betydning. Lage en enkel matrett - noe alle kan være med å prøve seg på.

Turnéliste legges ut rett etter skolestart.

Læreplanmål

EKSEMPEL PÅ AKTUELLE KOMPETANSEMÅL:

  • Planlegge og lage trygg ernæringsmessig god mat, og forklare hvilke næringsstoffer matvarene inneholder.
  • Kan praktisere god hygiene på kjøkkenet, både i forhold til seg selv, redskaper og matvarer.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sandefjord

Om kunstner / utøver / gruppe