Tilbake
Pixabay
Skriv ut

Kulturvertkurs for barnetrinnet

Velkommen til kulturvertkurs 20. september 2018.

Kulturvertkurset skal ruste kulturvertene for oppgaver knyttet til arrangementer både i regi av Den kulturelle skolesekken (DKS) og skolens egne arrangementer.

Som opplevelser generelt, blir også kunst- og kulturopplevelser sterkere når de møtes med entusiasme og forventing. Derfor er en av kulturvertenes viktigste oppgaver å skape oppmerksomhet om kommende kunst- og kulturbesøk på skolen – både blant medelever og lærere. Ved skoler hvor kulturverter deltar som arrangør, får både elever og lærere et større utbytte av både DKS-besøk og andre arrangementer ved skolen.

Elevene melder seg på dette via kulturkontaktene på skolene. Dere kan ha max  4 kulturverter pr. skole. Når dere vet hvilke elever det er, så send navn og trinn til oss på kontoret.

Det er mye god læring for elever å være kulturverter :)

Program for dagen:

-          Kl. 09.30 – DKS ønsker velkommen og viser utdrag fra årets program.

-          Kl. 10.00 – Kunstnerisk overraskelse

-          Kl. 10.30 – Film en "Mirakel" vises i P1

-          Kl. 10.30 - Erfaringsdeling/inspirasjon og informasjon for kulturkontaktene/lærerne.

-          Kl. 12.30 – Slutt

Filmen som skal vises heter "Mirakel". Se link her: https://www.filmweb.no/film/article1343549.ece

Den handler om en gutt som heter Auggie. Han er ikke som alle andre - han er nemlig født til å skille seg ut!

Mirakel er basert på den bestselgende boka med samme navn. Filmen forteller den morsomme, inspirerende og varme historien om August Pullman. Auggie er født med deformert ansikt på grunn av en genfeil, og har til nå hatt hjemmeundervisning. Når han skal starte i femteklasse har foreldrene bestemt at han skal begynne på en vanlig skole, med barn han ikke kjenner.

Auggie, familien, klassekameratene og lokalsamfunnet strever alle med hvordan de skal håndtere situasjonen. Auggies utrolige reise beviser at det viktigste ikke er å passe inn, men å være seg selv.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sandefjord
  • Kunstnere/grupper: for 5-7 trinn
  • Produsent: DKS Sandefjord